Aparten un monjo de Montserrat per abusos a un menor ara fa dos anys

Un jutjat ha citat a declarar el religiós, un dels més joves del monestir, que l'ha prohibit contactar amb menors

Monestir de Montserrat

L’abat de Montserrat ha apartat un monjo benedictí, un dels més joves del monestir, denunciat per abusos sexuals. Els hauria comès fa dos anys, el 2019, i la víctima és un noi que aleshores tenia 17 anys. A més d’apartar-lo de les seves funcions i prohibir-li contactar amb menors, l’abat ha obert una investigació prèvia per notificar-ho al Vaticà i determinar les responsabilitats del religiós.

L’abat Josep Maria Soler ha apartat el monjo després de rebre, a través dels Mossos d’Esquadra, una citació perquè aquest religiós acudeixi a declarar en un jutjat per uns presumptes abusos sexuals.

El monjo denunciat va ingressar al monestir el 2006, és llicenciat en Ciències Polítiques per la UAB i va acabar els seus estudis de Filologia i Teologia a Montserrat, on treballava, entre altres coses, a la secció d’Arqueologia Bíblica del Museu de Montserrat.

En un comunicat, el monestir transmet la seva “solidaritat” i suport a la víctima, i lamenta els “danys” que hagi pogut patir.

Fa dos anys, Montserrat ja va reconèixer que un altre monjo havia abusat sexualment de menors durant 30 anys. El cas el va destapar una de les víctimes abans del termini de prescripció del delicte.

La víctima va assenyalar llavors l’abat Soler per haver encobert el monjo, però ell ho va negar i va impulsar una comissió independent per analitzar el cas. L’informe va concloure que el monjo era un “depredador sexual”.

(Visited 459 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari