Sánchez rebutja un referèndum adduint que és traslladar el problema als ciutadans

El president del govern apunta que acceptar aquesta votació provaria la incapacitat dels polítics per assolir acords

Pedro Sánchez, aquest cap de semana, al MWC
Pedro Sánchez, aquest cap de semana, al MWC

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha rebutjat la possibilitat de pactar un referèndum sobre la independència de Catalunya, durant l’entrevista que ha concedit a la Cadena SER aquest dilluns, un dia abans de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Moncloa.

Contra el referèndum que defensa el govern català, Sánchez ha argumentat que votar-lo seria traslladar el problema a la ciutadania, catalana o espanyola, i ha apuntat que demostraria la incapacitat dels polítics per assolir acords. També ha indicat que “el conjunt de la ciutadania espanyola” ha de “decidir què és el que volem que sigui Espanya”, i que “a la ciutadania catalana no se la pot obligar a triar si és catalana o espanyola”.

No obstant això, s’ha mostrat obert a sotmetre al parer dels catalans un altre acord i, preguntat per un referèndum pactat, ha considerat que “a la llei hi cabria un acord”. “La Constitució espanyola no és un dogma, però sí que marca el territori sobre el qual podem dialogar”, ha manifestat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides