El govern espanyol aprova rebaixar l’IVA de la llum del 21 al 10% dijous

El Consell de Ministres extraordinari donarà llum verda a la mesura que vol pal·liar l'augment de la factura elèctrica

Llum
Llum

El govern espanyol ha decidit rebaixar l’IVA de la llum del 21% actual a un 10%. La mesura arriba en ple augment dels preus de l’electricitat a tot l’estat espanyol després de les modificacions de les tarifes. Segons han informat diversos mitjans estatals, l’IVA passarà a ser d’un 10% a partir d’aquest dijous, quan ho aprovi el Consell de Ministres en una sessió extraordinària, la mateixa que ha de validar la fi de l’obligatorietat de la mascareta al carrer.

La baixada de l’impost estaria vigent fins al 31 de desembre de 2023, és a dir, més de dos anys. No només s’aplicarà a les personals individuals, també es rebaixarà l’IVA de les pimes de tot l’Estat. Aquelles famílies o domicilis que tinguin contractada una tarifa de fins a 6 quilowatts, se’ls aplicarà la rebaixa de manera permanent. Això suposarà un equilibri dels preus de la llum, que aquest juny pot assolir xifres màximes com les de 2012. En aquell moment es va arribar a 105 euros/MWh.

L’1 de juny va entrar en vigor un nou model unificat de tarifa elèctrica que eliminava les sis tarifes i que aplica preus diferents en funció de l’hora del dia i fins i tot de si és una jornada laborable o un cap de setmana o festiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides