Qui retreu a Puigdemont que actua com si JxCat no fos cosa seva?

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Agustí Colomines, l’historiador que va dirigir de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) precisament durant el mandat de Carles Puigdemont al capdavant de la Generalitat, fins que el va destituir el govern d’Espanya quan va controlar el govern català mitjançant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Colomines és un dels ideòlegs del procés i també la parella d’Aurora Madaula, la dirigent de JxCat i del Consell per la República, i secretària segona de la Mesa del Parlament, per la qual cosa es troba en una bona posició per parlar de les interioritats de la formació que encapçalen Carles Puigdemont i Jordi Sànchez.

De fet, sobre això, planteja en un article a El Nacional: “Observat des de fora, però coneixent el que s’hi cou a dins, és fàcil arribar a la conclusió que el repartiment de responsabilitats en el nou Govern respon a un pacte entre Puigdemont, Sànchez i [Jordi] Turull”.

Colomines hi afirma que mentre “el repartiment és força proporcional” pel que fa als consellers de JxCat, “entre el que s’ha anomenat sottogoverno, les hosts de Turull arrasen“. També assegura que, crisi rere crisi, “els antics convergents anaven guanyant terreny”, i que “el súmmum d’aquest control s’ha produït ara, quan el Govern —la meitat que els correspon— ha quedat en mans d’una de les antigues faccions convergents“.

El columnista, que va dirigir en el passat l’extinta Fundació CatDem, extretament vinculada amb Convergència i assenyalada com una peça clau en el cas del 3%, afirma que Puigdemont, Sànchez i Turull “s’han repartit el pastís sense mica de generositat i amb alguna indecència”.

Aparentment, Puigdemont va deixar fer Sànchez durant les negociacions sobre la investidura de Pere Aragonès i la formació de govern, i tots dos dirigents van assegurar que l’expresident català no hi va voler interferir, presentant sota una llum positiva aquesta decisió.

Segurament per això, Colomines afirma en el mateix article que potser Sànchez pot “calmar els ànims” si Puigdemont “deixa d’actuar com si el partit no fos cosa seva”, i vaticina un partit sense “remei” i la renúncia de Sànchez, si aquest darrer segueix “acumulant enemics” i exercint “l’autoritat sense limitacions” i “en el lloc de Puigdemont”, fins al punt de provocar el que metafòricament aquest historiador descriu com un eventual “bany de sang”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

2 comentaris a “Qui retreu a Puigdemont que actua com si JxCat no fos cosa seva?”

  1. Teniu informació endarrerida. La Sra. Madaula i el Sr. Colomines fa més d’un any que no són parella. Us caldrà saber per què. I en Segon lloc, el Sr. Colomines no és militant de Junts.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides