El rei i Aragonès s’acaben saludant en la trobada del Cercle d’Economia

El president aprofita la reunió dels empresaris per refermar l'aposta pel diàleg i aquests avalen els indults

El rei Felip VI ha estat rebut aquest dimecres per Javier Faus, president de Cercle d’Economia, i Teresa Cunillera, delegada de Govern a Catalunya, en arribar a la reunió de l’entitat empresarial a Barcelona. A la recepció s’han absentat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. No obstant això, el rei i Aragonès, han coincidit després en una reunió informal posterior amb empresaris en el marc de la trobada anual del Cercle, aquest any a l’Hotel W de Barcelona.

El cap de l’Executiu català no ha participat en la recepció del rei quan el monarca ha arribat a l’hotel, però minuts més tard Aragonès ha sortit a la terrassa on estava Felip VI al costat d’empresaris i altres personalitats polítiques i han coincidit i, fins i tot s’han fet una fotografia amb altres autoritats.

Posteriorment, s’ha celebrat el sopar inaugural de les jornades, en què no ha participat el president Aragonès, que ha delegat la representació del Govern en la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, després que el vicepresident Jordi Puigneró declinés la delegació.

Abans, Aragonès ha defensat recuperar la Declaració de Pedralbes, que la Generalitat i el govern espanyol van pactar el 2018, com un primer pas per reactivar el diàleg i resoldre el conflicte polític a Catalunya, i ha destacat que això pot ser possible “en les pròximes setmanes”.

Aragonès ha insistit en el seu compromís amb el diàleg amb el govern espanyol, tot i que ha avisat que la seva convicció continua sent assolir la independència de Catalunya i que per això plantejaran en la taula de diàleg l’amnistia i l’autodeterminació com la solució, i espera que l’executiu de Pedro Sánchez presenti la seva.

Per la seva banda, Cercle d’Economia ha expressat el seu suport als indults als dirigents sobiranistes a la presó i ha apel·lat el govern que lidera Aragonès a aprofitar l'”oportunitat històrica” que s’obre per iniciar una etapa de “concòrdia amb Espanya”, per afavorir un “demà en comú”.

A l’exterior, un centenar de persones han protestat per la presència del monarca cremant un retrat del rei a la plaça del Mar, a la Barceloneta. Membres de l’ANC han cremat un cartell de grans dimensions amb Felip VI de cap per avall.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “El rei i Aragonès s’acaben saludant en la trobada del Cercle d’Economia”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.