Quant ha cobrat TV3 per vendre a À Punt els drets de ‘Pujol: els secrets d’Andorra’?

900 euros. TV3 va emetre aquest documental el passat 11 d’abril i el va vendre com “un reportatge especial de llarga durada i producció pròpia en què es presenta, després de vuit anys d’instrucció, la reconstrucció del cas judicial de la família Pujol”. La realitat és que de secrets de les operacions financeres de l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol i la seva família als bancs d’Andorra no en van desvetllar cap. Els autors del documental, Genís Gormand i Xavier Bonet, ni es van assabentar o no van voler fer-ho de l’existència d’una carta manuscrita que Jordi Pujol va enviar a la Banca Reig reconeixent que hi tenia un compte i demanant que, si es moria, traspassessin a la seva dona, Marta Ferrusola, els diners que hi tenia.

A la presentació del reportatge, el director del programa 30 minuts on es va encabir, Carles Solà, va afirmar que el cas de la família Pujol, “després de treure el gra de la palla”, podria quedar en no res. Va destacar, això sí, que el documental s’endinsaria en la investigació de com va aconseguir la ‘policia patriòtica’ la documentació que va posar en evidència que, efectivament, els Pujol tenien una fortuna en bancs andorrans que no havien declarat a la Hisenda espanyola. Conscient que Pujol: Els secrets d’Andorra no deixa de ser un pobre resum de l’escàndol dels negocis de la família de l’ex-president, el propi Solà va anunciar que potser faran més documentals sobre aquesta qüestió.

Aquesta visió blanquejadora de la imatge pública de Pujol i la seva família és la que ha comprat la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana i que, segons el contracte firmat amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) podrà emetre lliurement durant dos anys. El contracte es va signar el 6 de maig i À Punt encara no ha anunciat quin dia ho farà. Ha pagat 900 euros per un reportatge que es pot veure sencer i gratuïtament al web del 30 minuts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides