Turull, el segon pres del procés que porta el seu cas a la justícia europea

Reitera els arguments que va fer servir davant la justícia espanyola i denuncia la vulneració dels seus drets

Jordi Turull

Aquest dijous l’exconseller Jordi Turull ha presentat el recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) contra la sentència del Suprem. És el segon pres del procés que ho fa després que aquest dimecres també el presentés Jordi Cuixart.

La defensa de Turull, encapçalada pel seu advocat Jordi Pina, ha registrat el recurs al TEDH d’Estrasburg contra la sentència del procés. Pina ho ha fet acompanyat del també advocat Francesc Homs i de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que s’ha mostrat esperançat.

L’expresident ha parlat de nova etapa i espera que amb aquests recursos la justícia europea reconegui que Espanya ha vulnerat els seus drets: “Aquest gran pas ens fa entrar en una etapa nova en el procés de defensa dels nostres drets fonamentals. Ens permet retrobar-nos a Europa en un terreny on els àrbitres no estan comprats i són independents”.

El recurs de Turull es fonamenta en diferents qüestions. D’una banda la falta de competència del Tribunal Suprem per jutjar el seu cas i de l’altra la manca d’imparcialitat dels magistrats que han portat el cas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides