Aragonès demana valentia i coratge a Sánchez per a resoldre el conflicte

El president del Govern català agraeix els indults, però recalca que la solució del conflicte polític "va més enllà"

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que rebrà els indults amb satisfacció, però “conscient que la resolució del conflicte polític va molt més enllà”. Ho ha dit en una entrevista a eldiario.es, en la qual ha afegit que “especialment en l’àmbit de la repressió, es necessiten mesures molt més àmplies” que els indults, i ha insistit en l’amnistia i l’autodeterminació. En aquest sentit, ha advocat per no especular sobre els indults per als presos de l’1-O perquè “cada vegada que ha passat i no s’han produït els indults, hi ha hagut més dolor per part de les famílies i dels presos”.

El president català li demana al president espanyol, Pedro Sánchez, coratge i valentia per a “avançar en la resolució del conflicte” i ha assegurat que la seva intenció és traslladar la seva voluntat de diàleg i de negociació a la trobada presencial que preveuen mantenir durant aquest mes de juny.

Preguntat per si el líder d’ERC, Oriol Junqueras, hauria de formar part de la taula de negociació entre Generalitat i govern espanyol, Aragonès ha assenyalat que “en la solució hauran d’implicar-se d’una manera o una altra les persones represaliades, especialment els dirigents que estan en la presó o l’exili”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides