La Nissan en peu de guerra un any després de l’anunci del tancament

Els treballadors de les plantes de Catalunya han sortit al carrer a reclamar la reindustrialització de l'empresa

Un miler de treballadors de les plantes de Nissan de la província de Barcelona han sortit al carrer per reclamar de nou la reindustrialització de l’empresa i la seva absorció en el teixit industrial de Catalunya. La manifestació s’ha fet a les portes de la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, i han participat empleats de l’automobilística de les plantes de Montcada i Reixac i de Sant Andreu de la Barca.

La convocatòria de la mobilització l’han fet els comitès d’empresa on hi ha representants de la UGT, CCOO, la CGT i SigenUSOC, una protesta que forma part de les accions que s’estan fent per part dels treballadors com també és l’aturada de la producció de dues hores d’aquest divendres a les tres plantes de la província de Barcelona afectades per l’ordre de tancament feta per la direcció de l’empresa ara fa un any.

En la protesta, els treballadors han cremat neumàtics a les portes de la planta de Nissan de la Zona Franca i han llençat petards, tallant també el trànsit de la Ronda Litoral de la capital catalana en els dos sentits de la marxa, acció que ha provocat problemes en la circulació fins al migdia, quan els treballadors han aixecat els talls.

En aquest context, els representants sindicals dels treballadors de Nissan han advertit que seguiran amb les protestes fins que hi hagi una solució al problema, instant a les administracions que treballin per trobar una sortida a la seva situació. De fet, en la mobilització s’han vist cartells on es podia llegir: “No ens rendirem. Lluitarem per un futur”.

El secretari general de CCOO a Nissan, Miguel Ángel Boiza, ha afirmat que les propostes de solució presentades fins ara no les veu clares, en considerar que no asseguren feina per a tots els treballadors afectats pel tancament de Nissan. Per la seva banda, el secretari general de SigenUSOCMiguel Ruiz, ha denunciat que el tancament de les plantes de la província de Barcelona destruiran 2.500 llocs de treballs directes i uns 25.000 d’indirectes. Ruiz ha demanat al recentment nomenat conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, una reunió per abordar la crisi de Nissan a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides