Sánchez, sobre els indults: “Ho faria encara que tingués 300 escons”

El president afirma que "hi ha un temps per al càstig i un temps per a la concòrdia"

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha tornat a defensar aquest dimecres al Congrés dels Diputats la possibilitat d’indultar els dirigents independentistes catalans que es troben a la presó complint condemna. Sánchez ha defensat que “hi ha un temps per al càstig i un temps per a la concòrdia”, responent a les crítiques que ha rebut per defensar la mesura de gràcia que pot donar el govern central als condemnats pel procés independentista.

Davant les crítiques que ha rebut per part del PP, el president Sánchez ha volgut desvincular l’indult als independentistes que compleixen presó de la necessitat de tenir el suport dels grups independentistes amb representació al Congrés. En aquest sentit, Sánchez ha afirmat que “ho faria encara que tingués 300 escons”.

En aquest context, Pedro Sánchez ha insistit que una mesura de gràcia com són els indults són una eina en favor de la distensió i no una manera d’assegurar-se suports parlamentaris. En dues ocasions, el president Sánchez ha respost al PP que aquesta opció “la prendria el mateix encara que tingués 300 escons”. Sánchez ha retret als populars que no li donin suport en aquest tema com sí que ho va fer el PSOE al Govern del popular Mariano Rajoy quan aquest va decidir aplicar el 155 a Catalunya. En aquest sentit, Sánchez ha demanat al PP que “siguin responsables”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides