Paluzie acusa Espanya de declarar un “estat de guerra”

L'ANC avala els dos anys de marge per a la taula de diàleg si alhora es manté una estratègia de confrontació amb l'Estat

La trobada de Paluzie i Borràs
La trobada de Paluzie i Borràs

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha afirmat que l’Estat espanyol “no renuncia a aquest estat de guerra que ens té declarat”, i li ha atribuït una “ofensiva” des de fa més de tres anys que el moviment independentista “hem pogut resistir a dures penes”. Segons la dirigent de l’ANC, que és funcionària de l’Estat espanyol com a catedràtica d’universitat, ara “cal passar a l’ofensiva”.

“El que hem après i hauríem d’haver après tots que l’Estat espanyol és irreformable” ha indicat Paluzie abans de concretar que “està dissenyat de tal manera que no hi haurà mai una reforma que respecti el dret d’autodeterminació dels seus pobles”, per la qual cosa ha plantejat que, com abans millor, l’independentisme ha de “donar sortida a aquesta voluntat d’independència d’una majoria de la societat catalana”.

La presidenta de l’ANC, d’altra banda, ha avalat els dos anys de termini per a la taula de diàleg amb representants del govern d’Espanya, pactats en el preacord d’ERC i la CUP, però sempre que alhora es mantingui una estratègia de confrontació amb l’Estat.

Paluzie ha fet aquestes declaracions al Parlament de Catalunya aquest dimecres, en el marc d’una de les reunions amb entitats que ha convocat la presidenta de la cambra, Laura Borràs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides