El Procicat planteja l’obertura dels restaurants per sopar i “suavitzar” el toc de queda

Les restriccions horàries es podria endarrerir fins a les onze de la nit abans que acabi l'estat d'alarma el 9 de maig

El Procicat estudia permetre als restaurants servir sopars primer a les terrasses i després a l’interior. Així ho ha dit el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, en una entrevista al 324 aquest diumenge, el dia abans que entri en vigor l’aixecament del confinament comarcal.

A més, el titular d’Interior ha obert la porta a “suavitzar” el confinament nocturn abans que s’acabi la vigència de l’estat d’alarma, el 9 de maig, ja que ara mateix la Generalitat ha optat per l’opció més restrictiva i “hi ha marge” per canviar-ho a les 23 h, per exemple.

A partir del 9 de maig caldrà autorització judicial per aplicar mesures que restringeixin el dret de moviment, entre altres. A partir d’aquest dilluns es reobre la mobilitat a tot Catalunya i els centres comercials podran disposar de restauració. A més, se suprimeix la limitació per als comerços de superfícies màximes de 800 m². Tot plegat, durant una setmana i a l’espera de veure l’evolució de les xifres de la pandèmia.

Sàmper també ha dit que el Govern treballa en una desescalada asimètrica que pot incloure mesures més dures per territoris com Lleida i més relaxades per regions com les Terres de l’Ebre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides