ERC planteja a Junts l’intercanvi de cromos

Torrent vincula l’entrada de Madaula a la Mesa del Parlament amb la investidura d’Aragonès

Roger Torrent
Roger Torrent

L’expresident del Parlament i diputat d’ERC, Roger Torrent, ha marcat l’entrada de la diputada de Junts Aurora Madaula a la Mesa del Parlament, en substitució de Jaume Alonso-Cuevillas, i la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat com a condicions necessàries perquè les dues principals formacions independentistes tanquin un acord.

“En aquesta voluntat d’acord global, de construcció d’unes bases de confiança per a aquest nou cicle polític, s’han de donar les dues coses: que hi hagi aquesta substitució en la Taula i al mateix temps la investidura d’Aragonès”, ha respost en una entrevista a Catalunya Ràdio, aquest dimecres.

D’aquesta manera, Torrent ha manifestat la disposició d’ERC a fer que Madaula esdevingui la nova secretària segona de la Mesa, una substitució que troba que no hauria de ser un problema, si Junts, al seu torn, facilita que Aragonès sigui el nou president de la Generalitat a partir d’unes negociacions que, a més, creu que han d’anar “relativament ràpid”.

L’expresident de la cambra catalana ha assenyalat que ERC i Junts han de treballar en un “acord global” perquè tots dos fets es donin, i ha afegit que “necessitem un govern fort i un parlament fort alineats amb els objectius de la majoria”.

Torrent ha marcat com a objectiu d’ERC una coalició de govern amb Junts, i ha rebutjat que es plantegin cap altra possibilitat.

(Visited 132 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari