Sabrià ubica el desacord amb Junts en l’estratègia del procés

ERC no mostra gaire optimisme a 24 hores de la segona votació d'investidura

Sergi Sabrià
Sergi Sabrià

El diputat d’ERC Sergi Sabrià, un dels negociadors per mirar d’aconseguir la investidura de Pere Aragonès, ha manifestat aquest dilluns al programa Aquí Cuní (Cadena SER) que no poden ser “excessivament optimistes” sobre la possibilitat que Junts acabi votant a favor del candidat d’ERC a presidir la Generalitat. A Catalunya Ràdio, ha reconegut que no poden assegurar que Aragonès serà investit aquest dimarts.

Sabrià considera que “no és tant el que, de moment, ens separa”, i que estan “una mica millor” que divendres passat, quan Junts es va abstenir en la primera votació, però ha afegit que “segurament, encara falta” i ha destacat que on es troben encallats és, principalment, en “la part més estratègica” del procés.

El diputat d’ERC ha indicat que “la part de governabilitat no ens fa patir tant”, i que on han tingut més dificultats per avançar en aquesta negociació és “en la part més estratègica vinculada al procés cap a la república”. No obstant això, ha dit que no han arribat a negociar el repartiment de conselleries, però que “ens han dit” que això no hauria de ser un problema un cop hagin desencallat la part estratègica.

En concret, Sabrià ha explicat que el problema sobre l’estratègia rau “no tant en el seu contingut, sinó en com s’estructura i com es genera un espai on estiguem tots còmodes”, després que hagin aflorat discrepàncies sobre la importància del Consell per la República, que encapçala l’expresident i líder de Junts, Carles Puigdemont.

D’altra banda, el diputat ha descartat que ERC accepti la possibilitat de proposar un candidat alternatiu a Pere Aragonès, una figura que assegura que no ha estat discutida, i ha assegurat que tampoc es plantegen la possibilitat d’apostar per governar amb els comuns amb el suport extern dels socialistes.

En canvi, ha manifestat que els hauria haver assolit amb Junts un acord com el que van tancar amb la CUP quant a fermesa, potència i temps invertit per  a negociar-lo.

(Visited 144 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari