CaixaBank culmina els tràmits legals de la fusió amb Bankia i esdevé el líder del sector financer a Espanya

José Ignacio Goirigolzarri i Gonzalo Gortázar
José Ignacio Goirigolzarri i Gonzalo Gortázar

CaixaBank ha culminat avui els tràmits legals de la fusió amb Bankia, després de la inscripció de l’escriptura de fusió en el Registre Mercantil. L’operació, que suposa la creació de l’entitat líder del sector financer a Espanya, va ser aprovada per àmplia majoria per les Juntes Generals Extraordinàries d’Accionistes de CaixaBank i de Bankia el desembre passat i ha obtingut totes les autoritzacions pertinents.

L’operació compleix així amb el calendari establert el setembre passat per materialitzar la fusió legal durant el primer trimestre del 2021 i manté l’objectiu d’executar la integració operativa entre les dues entitats abans de finalitzar el 2021.

CaixaBank, entitat clau per donar suport a l’economia

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri pendent de la seva designació pel Consell d’Administració durant els pròxims dies-, i el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, han assenyalat que l’objectiu de l’entitat és seguir sent un factor clau de suport a famílies i empreses, i esdevenir un actor molt rellevant per a la recuperació socioeconòmica del nostre país.

Per a Goirigolzarri, “la fusió entre CaixaBank i Bankia marca una fita en la història del sistema financer espanyol; un projecte que comencem amb una tremenda il•lusió, però sent molt conscients que els reptes que tenim al davant no són menors”. En aquest sentit, Goirigolzarri ha afegit que “afrontem aquest repte des d’una posició de fortalesa que ens permet ser part activa en la solució de l’actual crisi i, sobretot, ser l’entitat que més a prop estigui dels nostres clients i de la societat”.

Per part seva, Gortázar ha subratllat que “la integració de CaixaBank i Bankia ens converteix en el líder destacat del sector financer a Espanya. Un lideratge que seguirem posant al servei dels nostres clients i de tota la societat, en línia amb el nostre origen fundacional i la nostra vocació social”. En opinió de Gortázar, “una operació transformacional com aquesta és necessària per adaptar-se a un nou entorn on les condicions han canviat com a conseqüència de la disrupció tecnològica i l’entorn econòmic”.

Creació del líder destacat del sector financer espanyol

CaixaBank tindrà prop de 20 milions de clients a Espanya i 623.800 milions d’euros en actius totals, un volum que el convertirà en el banc de més dimensió del mercat domèstic, amb una posició rellevant a nivell europeu, i una capitalització borsària superior als 20.500 milions d’euros.

A més, CaixaBank reforçarà el seu lideratge en banca retail a Espanya, amb la primera posició per quota de mercat en tots els productes clau: dipòsits (24%), crèdits (26%) i estalvi llarg termini (29%), que inclou les assegurances d’estalvi, els fons d’inversió i els plans de pensions.

L’entitat assoleix una presència geogràfica equilibrada i diversificada, amb la xarxa d’oficines més extensa i especialitzada del sector, i pretén mantenir la proximitat al territori i la inclusió financera que CaixaBank i Bankia sempre han demostrat. L’entitat combinada tindrà presència en al voltant de 2.200 municipis, i en 299 serà l’única entitat amb representació.

La capil•laritat de la xarxa juntament amb les capacitats digitals –amb 10 milions de clients digitals a Espanya– permetran seguir millorant l’experiència del client.

Els clients no hauran de fer cap gestió

Malgrat la integració formal, culminada avui, l’operativa dels clients no canviarà, pràcticament, fins a la migració de la plataforma operativa de cada entitat, en un procés que té previst executar-se abans que finalitzi l’any.

Els comptes corrents i les llibretes d’estalvi canviaran de numeració. Aquest canvi, tanmateix, no afectarà als rebuts domiciliats ni a les transferències ni als abonaments rebuts. Per tant, no serà necessari que el client faci cap gestió. Els crèdits i hipoteques contractades mantindran igualment les condicions pactades.

Pel que fa a les targetes de Bankia, podran utilitzar-se fins que l’usuari faci l’activació de les targetes de CaixaBank que rebrà en el seu domicili, després de la integració dels sistemes informàtics.

A més, a partir d’avui mateix, tots els clients de CaixaBank i Bankia podran efectuar reintegraments a dèbit amb les seves targetes, sense cap comissió, en els 14.000 caixers de la xarxa conjunta a Espanya que tindran ambdues entitats després de la fusió.

(Visited 112 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari