Puig amaga informació a la seva declaració d’activitats del Parlament

L’exconseller no cita que és membre del govern del Consell per la República ni explica el seu vincle amb CATGlobal ASBL

Lluís Puig
Lluís Puig

L’exconseller de Cultura i diputat de JxCat al Parlament de Catalunya, Lluís Puig, que es troba fugit a Brussel·les des de 2017 per evitar comparèixer davant la justícia espanyola, oculta informació a la seva declaració d’activitats de la cambra catalana. Segons informa El Confidencial, Puig amaga que és membre del govern del Consell per la República Catalana, òrgan que en els darrers anys ha buscat ser un actor clau en la presa de decisions de la política catalana.

Puig també obvia, en la seva declaració d’activitats i càrrecs públics del Parlament, haver rebut suport de CATGlobal ASBL o de la resta d’entitats belgues que actuen com a recolzament jurídic i legal de Puigdemont per la seva activitat internacional. El Confidencial ha preguntat a Puig sobre els costos d’aquests col·lectius en la seva defensa legal però l’exconseller no els n’ha dit res.

Cal recordar que després de ser escollit com a parlamentari (anava de número de 9 de JxCat per la circumscripció de Barcelona), Puig va dimitir com a director del Programa pel desenvolupament de projectes culturals d’àmbit internacional del Departament de Cultura a causa de la incompatibilitat entre els dos salaris. L’exconseller de Cultura ocupava aquest càrrec des de 2018 i cobrava un sou de 91.242 euros bruts anuals.

La memòria del Departament de Cultura del 2019 no recull res sobre la tasca que feia Puig en aquesta direcció. El Confidencial també ha contactat amb Puig per preguntar-li sobre la seva activitat en aquesta responsabilitat, però tampoc han obtingut resposta. La conselleria de Cultura tampoc ha dit res al respecte.

(Visited 285 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari