Puigdemont serà demandat pel ponent de l’informe del seu suplicatori

L’expresident català va tractar de "feixista" l’ultraconservador búlgar Dhambazki en una entrevista

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Angel Dzhambazki, l’eurodiputat ultraconservador búlgar que ha estat el ponent de l’informe sobre el suplicatori de Carles Puigdemont, ha assegurat que demandarà l’eurodiputat i líder de Junts perquè va tractar-lo de “feixista” en una entrevista, publica Vozpópuli.

Segons aquesta informació, Dzhambazki ha dit que Puigdemont “es veurà obligat a justificar aquests qualificatius en un tribunal civil” perquè “el convocaré judicialment”, en declaracions a la mateixa revista búlgara a la qual l’expresident català va dir que Dzhambazki “és feixista, amic de Vox, que vol que anem a la presó”. “I se suposa que ha de ser ponent independent que prepara l’informe sobre el nostre cas?”, va qüestionar-lo Puigdemont.

Dzhambazki ha lamentat que durant el període d’elaboració de l’informe ha patit “una campanya extremadament immunda i deshonesta de la força política de Puigdemont: insults personals, desqualificacions i suggeriments manipulatius”.

L’eurodiputat búlgar ha afegit que havien abordat abans casos sobre immunitats d’eurodiputats, entre els quals Marine Le Pen, però que mai s’havia produït “una campanya tan vergonyosa com la que transcorre als mitjans espanyols i, sobretot, catalans”.

“Veurem si aquest col·lega [en referència a Puigdemont] té el valor de comparèixer davant d’un tribunal, probablement belga, per defensar-se de les seves al·legacions. En cas contrari, haurà de defensar-se en un cas civil”, ha assegurat, segons les declaracions que recull Vozpópuli.

El ple del Parlament Europeu ha retirat aquesta setmana la immunitat com a eurodiputat a Puigdemont. La decisió ha rebut vots favorables i contraris dels representants ultranacionalistes del Parlament Europeu, majoritàriament contraris dels eurodiputats populars, socialistes i liberals, i contraris de part dels verds i l’Esquerra Unitària Europea.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.