El despatx de Joan Laporta ha cobrat comissions de Qatar i de l’Aràbia Saudita

A través de la societat Capital Planet, que administra el germà del candidat a la presidència del Barça

Oficialment, Joan Laporta és un “enemic” de l’emirat de Qatar i va ser molt crític amb l’acord signat pel club perquè, durant la presidència de Sandro Rosell, el Barça portés a la samarreta el patrocini de la línia aèria d’aquest país, Qatar Airways.

Aquesta oposició la va explicitar a través de dos tuits, que porten data de 22 i 24 de juny del 2015, en la precampanya de les eleccions a la presidència del Barça que va perdre estrepitosament enfront de Josep Maria Bartomeu.

“Som els d’Unicef. Qatar basa els seus projectes en els diners, pensen que tot es pot comprar. Nosaltres pensem que no tot són els diners”, deia en una piulada. “Tenim moltes possibilitats de guanyar. Hem de contraposar models i explicar coses com que Qatar és una dictadura islàmica”, deia en una altra.

Però Joan Laporta és la contradicció personificada. I és que, a la vegada que criticava durament Qatar com a argument de campanya per intentar guanyar les eleccions del Barça, el seu despatx professional, a través d’una societat que administra el seu germà Xavier, estava fent profitosos negocis amb aquesta “dictadura islàmica” del Golf Pèrsic i amb les autoritats de l’Aràbia Saudita, que no és que siguin uns “demòcrates de tota la vida”, precisament.

L’existència d’aquests negocis del despatx professional de Joan Laporta amb Qatar i l’Aràbia Saudita s’ha pogut conèixer gràcies a una sentència de la secció n. 17 de l’Audiència de Barcelona de l’any 2019, a la qual ha tingut accés EL TRIANGLE. En aquesta sentència, el tribunal donava la raó a la societat Capital Planet SL, que té Xavier Laporta com a administrador, en la seva reclamació de comissions d’intermediació a la constructora Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) per unes obres adjudicades a Qatar i l’Aràbia Saudita.

En concret, Capital Planet SL reclamava a FCC una quantitat d’1.096.042 euros, a més d’interessos de demora per 711.828 euros més. Es tracta de les comissions d’intermediació per l’adjudicació del projecte Barzan Camp, a Qatar, i de les obres del metro de Riad, la capital de l’Aràbia Saudita. En la seva sentència, l’Audiència de Barcelona va reduir els interessos de demora reclamats pel despatx de Laporta en només 48.886 euros.

Així doncs, Joan Laporta “apunyalava” amb una mà Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu per acceptar el patrocini de Qatar al Barça, que va ser una important font d’ingressos pel club. I, a la vegada, parava l’altra mà, a través d’una societat del seu germà, per cobrar comissions d’obres a Qatar i a l’Aràbia Saudita.

Consta que Joan Laporta va viatjar en quatre ocasions a Qatar l’any 2017 i una altra l’any 2014. El seu germà Xavier també va volar una vintena de vegades a aquesta “dictadura islàmica” entre els anys 2012 i 2017, en viatges de negocis.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides