Nou departaments de la Generalitat han contractat la productora de Juliana Canet els darrers anys

El 2020, ‘Fem Produccions’ ha cobrat més de 200.000 euros de diverses àrees del govern, com la CCMA, les conselleries d’Educació i Cultura, el Consell Català de l’Esport o la Institució de les Lletres Catalanes

Juliana Canet, la col·laboradora de Tot es mou, que el passat 23 de febrer va dir en aquest programa de TV3 que la violència de les manifestacions d’aquests darrers dies està “justificadíssima” per la frustració dels joves, no es pot queixar del tracte de favor que rep la productora per la qual treballa, Fem Produccions, per part de l’administració de la Generalitat. El 2020, Fem Produccions, va cobrar més de 200.000 euros per encàrrecs de diferents departaments del govern català. La partida més voluminosa correspon al programa de Catalunya Ràdio, Adolescents XL, del qual n’és copresentadora i que s’eleva a 150.000 euros. L’any passat, aquesta productora també va rebre encàrrecs per valor de 56.235 euros de cinc departaments de la Generalitat.

El contracte de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb Fem Produccions per fer Adolescents XL durant la temporada 2020-2021 es va signar el 4 d’agost passat i millora en molt la partida que se li va assignar la temporada anterior. El cost del contracte s’ha incrementat en 61.000 euros, ja que el de la temporada passada va ser per un valor de 89.000 euros. De fet, el cost d’Adolescents XL d’aquesta temporada multiplica per cinc el de la temporada 2018-2019, quan va ser de 30.080 euros. En total, aquesta productora i els seus treballadors han ingressat uns 320.000 euros de la CCMA des del 2017.

A part dels contractes per fer Adolescents XL, els membres del seu equip cobren també col·laborar amb d’altres programes de TV3 i Catalunya Ràdio. Juliana Canet va cobrar l’any passat 5.250 euros per les seves intervencions al Tot es mou i 2.760 euros per les que va fer a El matí de Catalunya Ràdio. Un altre dels presentadors d’Adolescents XL, Roger Carandell, va guanyar 3.480 euros per les seves aportacions a El matí de Catalunya Ràdio. Marta Montaner, de l’equip del programa, es va haver d’acontentar amb els 360 euros que li van pagar per les seves col·laboracions com a ‘especialista en humor’ a l’edició d’estiu d’El matí de Catalunya Ràdio. Joan Grivé, un altre membre d’aquest equip, participava a les tertúlies d’El matí de Catalunya Ràdio, quan el dirigia Mònica Terribas. El 2019 li van pagar 5.000 euros per aquestes participacions. Laura Rosel, substituta de Terribas, però, en té prou amb les de Juliana Canet i Roger Carandell. Adolescents XL s’emet de dilluns a divendres de 23 a 24 hores a Catalunya Ràdio i els dissabtes d’11 a 12 del matí a TV3.

El passat mes de desembre va ser molt profitós per Fem Produccions. L’1 de desembre, el departament de Cultura li va encarregar per 12.800 euros la “conceptualització, disseny i producció de la campanya Llegeix-me”. El dia 17, el departament d’Educació li va encarregar una altra campanya de concienciació per 14.550 euros, i dos dies després l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural li pagava 2.800 euros per una altra campanya, en aquest cas per la difusió de ‘La memòria d’un país’.

Abans que s’acabés l’any, Fem Produccions encara rebria un altre contracte de l’administració pública depenent del govern català: la Institució de les Lletres Catalanes li retribuïa amb 11.285 euros la “planificació, difusió continguts campanya Adolescents.cat”. El 22 de juliol, el Consell Català de l’Esport li havia encarregat el ‘Servei de promoció d’activitat físico-esportiva per adolescència’ per 14.800 euros. Altres departaments de la Generalitat que han contractat la productora de Juliana Canet són l’Agència Catalana de Joventut, el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i el Centre de Seguretat de la Informació a Catalunya (CESICAT).

És evident que aquesta productora nascuda fa vuit anys a Vic funciona d’allò més bé en aquests temps difícils. I ho fa sobretot de la mà del govern de la Generalitat i, també, de nombrosos ajuntaments i òrgans de l’administració local del mateix color polític que l’executiu català. Els darrers cinc anys ha aplegat uns 420.000 euros d’aquestes fonts.

(Visited 5.989 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari