Marlaska rebutja considerar terrorisme de carrer els aldarulls a Catalunya

El ministre de l'Interior reclama cautela i no comparar aquests fets amb la 'kale borroka'

Fernando Grande-Marlaska
Fernando Grande-Marlaska

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha rebutjat durant una entrevista a Ràdio Nacional d’Espanya que els aldarulls durant les protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél puguin ser considerats terrorisme de carrer. En particular, ha demanat cautela “en les qualificacions dels fets”, i no posar-los a l’alçada de la kale borroka, la lluita als carrers de l’entorn d’ETA.

Malgrat que considera “gravíssims” els fets que han tingut lloc, en especial a Catalunya, durant les darreres dues setmanes, i que no se’ls ha de restar “gravetat i rellevància”, per al titular d’Interior dir que són un exponent de terrorisme de carrer és una de les “qualificacions” que “podrien ser excessivament anticipades”.

Marlaska, que descriu els aldarulls dels darreres dies com a vandalisme, desordres públics i atemptats contra l’autoritat, ha restat importància al fet que el president interí de la Generalitat, el vicepresident Pere Aragonès, hagi trigat dies a condemnar-lo. Per al ministre, “l’important és la condemna”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides