La participació a la 1 del migdia a Catalunya cau 12 punts respecte a les eleccions de 2017

La jornada electoral transcorre sense incidències remarcables i amb el 100% de les meses constituïdes

El 22,59% dels electors catalans han acudit fins a les 13 h a les urnes, segons les primeres dades publicades per la Generalitat. Aquest percentatge suposa una caiguda de 12,1 punts respecte als comicis de 2017, quan al migdia havia votat el 34,7%. Cal recordar que des que han obert els col·legis fins a les 12 estava previst que votessin els col·lectius de risc.

Totes les enquestes pronosticaven una caiguda de la participació. En part a causa de la pandèmia, però també perquè Catalunya ha assolit en els últims comicis unes cotes de participació insòlites, a causa de la tensió del procés. En les darreres eleccions, les de 2017, la participació va ser de rècord: 79,1%.

La jornada ha començat i transcorre a Catalunya sense incidències remarcables. El 100% de les taules s’ha pogut constituir, encara que algunes d’elles amb un cert retard, i la Generalitat té previst que el recompte i la publicació dels resultats es dugui a terme amb normalitat. En molts centres de votació s’estan registrant llargues cues sota la pluja.

(Visited 209 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari