La participació a la 1 del migdia a Catalunya cau 12 punts respecte a les eleccions de 2017

La jornada electoral transcorre sense incidències remarcables i amb el 100% de les meses constituïdes

A person wearing protective suit and protective face mask casts his vote at a polling station during regional elections in Catalonia, amid the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19), in Sant Julia de Ramis, near Girona, Spain, February 14, 2021. REUTERS/Nacho Doce

El 22,59% dels electors catalans han acudit fins a les 13 h a les urnes, segons les primeres dades publicades per la Generalitat. Aquest percentatge suposa una caiguda de 12,1 punts respecte als comicis de 2017, quan al migdia havia votat el 34,7%. Cal recordar que des que han obert els col·legis fins a les 12 estava previst que votessin els col·lectius de risc.

Totes les enquestes pronosticaven una caiguda de la participació. En part a causa de la pandèmia, però també perquè Catalunya ha assolit en els últims comicis unes cotes de participació insòlites, a causa de la tensió del procés. En les darreres eleccions, les de 2017, la participació va ser de rècord: 79,1%.

La jornada ha començat i transcorre a Catalunya sense incidències remarcables. El 100% de les taules s’ha pogut constituir, encara que algunes d’elles amb un cert retard, i la Generalitat té previst que el recompte i la publicació dels resultats es dugui a terme amb normalitat. En molts centres de votació s’estan registrant llargues cues sota la pluja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides