TV3 AFIRMA QUE LES SEVES ENQUESTES SOBRE LES ELECCIONS DEL BARÇA NO SÓN DE FIAR

L’'exèrcit de bots' de Joan Laporta cau derrotat davant Toni Freixa, que resulta el guanyador

A l’aparell mediàtic de TV3, inclòs el seu satèl·lit Esports 3, no li ha quedat més remei que admetre la futilitat i absoluta invalidesa de les seves enquestes, especialment les que ha vingut mostrant recurrentment al llarg de la campanya electoral, en la seva majoria destacadament a favor Joan Laporta, el candidat preferit del canal dirigit per Vicent Sanchis.

Així sembla haver conclòs, de moment, aquest cas, després de les escenes de pànic viscudes el diumenge a la nit en el programa “Gol a Gol”, quan el resultat de l’enquesta del programa va posar en primer lloc Toni Freixa i no Joan Laporta, com estava previst.

Xavi Valls, presentador i conductor del programa, va reaccionar amb una pèssima professionalitat, deixant entreveure que segurament es tractava d’una manipulació, donant a entendre que els famosos ‘bots’ haurien tingut alguna cosa a veure i justificant que només forçant les votacions artificialment Toni Freixa podia acabar al capdavant. La tensió es va palpar en l’ambient.

La conseqüència directa va ser que 24 hores després, l’espai ‘Onze’, diàriament dedicat a l’actualitat esportiva, va centrar prioritàriament el tema d’actualitat a explicar amb tots els pèls i senyals com és possible posar màquines a votar per a modificar i intervenir la clàssica enquesta entre els teleespectadors. En concret, van detallar que fins a 82.000 vots es van registrar en la web del “Gol a Gol” el diumenge passat, una xifra absolutament desmesurada en relació amb altres dies al llarg d’una jornada en la qual, segons van explicar, la batalla entre ‘bots’ va ser com la “guerra de les galàxies”.

 És a dir que si Freixa havia superat finalment a Laporta va ser perquè els ‘bots’ de l’expresident havien estat derrotats. Va quedar clar, per tant, que darrere d’aquesta i altres enquestes de TV3 hi havia més tecnologia que persones, màquines dissenyades per a burlar les limitacions d’un vot per accés.

El mateix presentador va acabar per admetre en nom del programa i del mitjà que aquestes enquestes no servien per a res, que només eren un divertiment. La reflexió, no obstant això, només ha estat elevada a pública i analitzada a partir de què els ‘bots’ del seu candidat protegit, Joan Laporta, fossin derrotats pel que sembla, o suposadament, per altres interessos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides