Aragonès acusa el TSJC d’obligar a triar entre la salut i el vot

El govern sosté que la condemna per desobediència contra el conseller Solé forma part d'una "causa general contra l'independentisme"

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El vicepresident i president interí de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acusat de cometre una irresponsabilitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè ha ratificat aquest dijous la mesura cautelar amb què va restablir provisionalment el 14 de febrer com la data de les pròximes eleccions al Parlament, mentre estudia el fons de les impugnacions presentades contra l’ajornament electoral decidit per l’executiu català.

Aragonès ha acusat el TSJC d’obligar als ciutadans, amb aquesta resolució, a triar entre el dret a votar i el dret a la salut, i ha afirmat que la decisió confirmada aquest dijous constitueix un intent de “condicionar” i “judicialitzar” la política catalana. Segons el vicepresident, el tribunal “manté una incertesa que afecta de ple en la campanya i la deliberació del procés electoral”, ja que la decisió clau no s’adoptarà fins al 8 de febrer.

En la mateixa compareixença també han intervingut la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó, i el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, el qual acaba de ser condemnat en primera instància a un any d’inhabilitació com a culpable d’un delicte de desobediència pel seu paper en l’organització de l’1-O quan era batlle d’Agramunt.

El govern català ha fet costat a Solé, la condemna del qual ha emmarcat en la mateixa “causa general contra l’independentisme” per la qual ha reiterat que ha estat inhabilitat l’expresident Quim Torra, i que considera un exponent de “la repressió de l’Estat espanyol”, del qual ha dit novament que cerca “la venjança”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides