Diversos barris de municipis catalans pateixen talls de llum en plena onada de fred

Barcelona, Sabadell, Figueres o Badalona concentren algunes de les aturades del servei, que solen ser intermitents

El Raval
El Raval

La situació provocada pel temporal de fred i neu que ha assolat Catalunya els darrers dies s’ha vist agreujada pels talls de llum intermitents que estan patint diferents barris de localitats catalanes des de fa setmanes. És el cas, per exemple, del barri del Raval de Barcelona. Les aturades del servei s’estan produint principalment als carrers de l’Hospital i Riera Baixa i, a més d’afectar al veïnat, també han impactat negativament en diversos comerços, que no poden atendre als clients amb normalitat degut al mal funcionament de la maquinària dels establiments.

El col·lectiu Acció Riera Baixa denunciava aquest diumenge que “en plena onada de fred tornem a estar sense llum a molts habitatges i comerços del C/Hospital C/Riera Baixa” i que els “LLADRES d’Endesa han apujat un 27% la factura”. Des d’aquesta associació reclamen a Endesa que renovi tota la instal·lació lumínica del barri, ja que els veïns atribueixen els talls a l’antiguitat i a la manca de manteniment de la xarxa de la zona.

El regidor del districte, Jordi Rabasa, demanava també aquest diumenge que “les paraules dels interlocutors d’Endesa han de traduir-se en l’actualització immediata d’una xarxa precària.”

Els talls de llum també afecten des de fa més d’un mes a molts veïns del barri badaloní de Sant Roc. A la zona d’Alfons XII, una de les més vulnerables de la ciutat, Endesa va comptabilitzar que s’havien produït talls en fins a 30 ocasions el mes de desembre.  Altres barris que han patit situacions similars són el de Baró de Viver (Barcelona); el de Culubret (Figueres); o els de Can Puiggener​ i Can n’Oriach (Sabadell). Precisament l’ajuntament de la capital vallesana ha decidit portar Endesa a la fiscalia pels continus talls  en aquests barris.

Després d’una trobada d’alcaldes i alcaldesses socialistes, el secretari de Política Municipal del PSC i primer tinent d’alcaldia a Barcelona, Jaume Collboni, va anunciar aquest dilluns que exigiran la compareixença “immediata” del conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, al Parlament “perquè expliqui els motius pels quals el Govern de la Generalitat desisteix de les seves responsabilitats i no actua davant les companyies elèctriques que han de solucionar aquesta greu situació que pateixen moltes famílies”.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari