L’ICEC aprova donar prop de 400.000 euros a Sàpiens per filmar la pel·lícula ‘Escanyapobres’

TV3 emetrà a partir del dia 18 la sèrie ‘Altasu’, coproduïda pel grup empresarial d’Oriol Soler amb 100.000 euros de subvenció de la CCMA

Imatge del trailer de la pel·lícula Escanyapobres

L’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) va aprovar, el passat 15 de desembre, entregar a fons perdut 496.961,69 euros a les productores Sàpiens i Mayoproduccions perquè realitzin la pel·lícula Escanyapobres. Del prop de mig milió d’euros que aquest institut depenent del Departament de Cultura de la Generalitat dedica al llargmetratge, Mayoproduccions en rebrà prop de cent mil (99.392,34 euros) mentre que Sàpiens n’ingressarà prop de 400.000 (397.569,35 euros). Mayoproduccions és una productora audiovisual creada a Barcelona fa vuit anys i dirigida per Ibai Abad Siso, mentre que Sàpiens forma part de l’entramat empresarial d’Oriol Soler, considerat un dels cervells del procés independentista que està investigat per haver participat presumptament en el finançament il·legal de CDC i de les activitats dels polítics fugits a l’estranger després de proclamar la independència de Catalunya, l’octubre de 2017.

La partida amb què l’ICEC ajuda la producció d’Escanyapobres s’engloba en l’apartat dedicat a subvencionar llargmetratges cinematogràfics de ficció i en la modalitat A: “projectes d’autor i operes primes o segons llargmetratges d’un nou realitzador”. Les dues productores han realitzat juntes diversos llargmetratges i documentals, alguns d’ells finançats amb anterioritat per aquest institut. Tres setmanes abans de subvencionar Escanyapobres, l’ICEC va concedir 11.006,82 euros a Sàpiens perquè filmi el documental El secret atòmic de Franco.

Entre les col·laboracions anteriors de Sàpiens i Mayoproduccions hi ha el documental Mal de canya, finançat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb 12.000 euros, segons detalla el contracte firmat l’11 de desembre de 2019. Aquell any, Mayoproduccions i el grup empresarial de Soler van coproduir Les retrouvailles, que va comptar amb l’ajut econòmic de Turisme de Catalunya.

Alguns dels productes audiovisuals de Sàpiens reben alhora subvencions de l’ICEC i de la CCMA. És el cas d’El secret atòmic de Franco, documental al qual la CCMA va concedir 20.000 euros el passat 28 d’octubre. Els darrers dos anys, Sàpiens ha rebut una dotzena de subvencions de l’ICEC, per un valor d’uns 300.000 euros. Des del 2016, aquests ajuts pugen fins els 600.000 euros. El 2020, la CCMA va contractar Sàpiens per realitzar diversos programes i documentals per un valor aproximat també de 600.000 euros. Entre aquests contractes hi ha els 100.000 euros que va concedir el 29 de juliol a la productora Batabat, del grup d’Oriol Soler, per la seva participació en la realització de la sèrie de sis capítols Altasu, coproduïda amb l’empresa basca Baleuko, que Euskal Telebista va estrenar el mes passat i que TV3 l’emetrà a partir del proper dilluns dia 18.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.