L’Exèrcit va sancionar tres militars per la festa pro feixista de la base de Paracuellos de Jarama

Els participants van fer la salutació feixista ballant al ritme d'un himne de la División Azul a la celebració de la Festa de la Immaculada del 2019

L’Exèrcit de Terra va sancionar tres militars per la festa que es va fer a la base de la Brigada Paracaigudista de Paracuellos del Jarama (Madrid) durant la celebració de la Festa de la Immaculada el passat 8 de desembre del 2019. En la festa diversos assistents van far la salutació feixista alçant el braç i van ballar al ritme d’un himne de la División Azul.

Fonts de l’Exèrcit de Terra, segons publica El País, van indicar que els militars sancionats han estat un sotsoficial, responsable d’organitzar la festa, i dos militars que van tenir un comportament “inapropiat” i a qui es va poder identificar al vídeo fet públic per La Marea. Es dona la circumstància que en el vídeo de la festa hi ha més militars ballant i alçant el braç dels que han estat sancionats.

Les sancions s’han catalogat com una falta disciplinària lleu consistent en la “inexactitud en el compliment” de les obligacions previstes en les Reals Ordenances, amb la qual cosa el càstig pot anar des d’una reprensió verbal fins als 14 dies d’arrest. Les faltes lleus inclouen totes aquelles conductes que no estan específicament tipificades, però que es consideren impròpies d’un militar.

L’Exèrcit va conèixer el vídeo el passat mes de gener i va ser en aquell moment quan es van obrir els respectius expedients disciplinaris. Tot i que la publicació de les imatges s’ha produït en plena polèmica per la filtració d’un xat de militars retirats en el qual es parlava d'”afusellar a 26 milions d’espanyols” i també amb l’enviament de cartes al Rei d’un grup de militars retirats en les quals critiquen el “Govern social-comunista” presidit per Pedro Sánchez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides