La Diputació de Girona publica i esborra tuits contra Josep Costa

La institució, la comunicació de la qual és controlada per la presidència de Miquel Noguer (JxCat), tractava d'"ignorant" i menystenia el vicepresident del Parlament per haver-la considerat "prescindible"

Tuit de la Diputació de Girona contra Josep Costa
Tuit de la Diputació de Girona contra Josep Costa

La Diputació de Girona ha esborrat del seu compte de Twitter oficial la sèrie de missatges on tractava d’ignorant el vicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa, perquè s’havia mostrat partidari de la supressió de les Diputacions. Es tracta d’una institució governada per JxCat i ERC, presidida per l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (JxCat), i en la qual les tasques de premsa i comunicació depenen de Presidència.

Costa, una de les figures de JxCat més obertament enfrontades a ERC, havia piulat que la Diputació “no és la tercera institució de país. És la primera que ha de desaparèixer, com ja preveu l’Estatut. És prescindible: ningú no té idea del que fa, bé o malament. Però benvinguda la moció de censura d’ERC. Servirà per aclariar si hi ha majoria per formar un govern alternatiu”.

El missatge, que feia referència també a la possibilitat que ERC promogui una moció contra la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha rebut com a resposta una tirallonga de tuits que començava expressant que “ens sobta i ens decep la ignorància del vicepresident primer del Parlament, senyor Josep Costa”, a qui aconsellava que concertés una visita per conèixer la corporació i seguís l’activitat de la mateixa a les xarxes socials.

En particular, li oferia una visita especificant que “n’oferim d’escolars i les explicacions es poden ajustar al vostre nivell“. A més, indicava sobre les consultes al web que “entenem que ja ho sabeu fer”. Així mateix, convidava Costa a trepitjar els municipis i a preguntar als alcaldes i als representans de JxCat en la Diputació per conèixer què fa aquesta institució.

És vergonyós que personatges com vós ocupeu un lloc tan preeminent a la Mesa del Parlament quan afirmeu que no sabeu què fan les diputacions. Vós sou professor de Teoria Política i ni tan sols sabeu què fan algunes institucions del país?”, plantejava el darrer d’aquests tuits.

El vicepresident del Parlament ha reaccionat als missatges carregant contra l'”adversari polític”, malgrat que és JxCat el partit que controla la comunicació d’aquesta corporació pública. A més, Costa ha demanat el cap dels responsables de la tirallonga de tuits: “A mi ja no em sobta ni em decep veure com la gent perd els papers per sectarisme o per nervis preelectorals. És habitual. Amagar-se darrera un perfil institucional per atacar un adversari polític és indigne i impropi d’un servidor públic. Avui mateix demanaré el seu cessament”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides