L’Oficina Antifrau critica l’elevada contractació a grans empreses com Ferrovial durant la pandèmia

Gimeno advoca per deixar d'emprar els contractes d'emergència i tornar a la competència entre empreses

gimeno
gimeno

El director de l’Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, ha criticat que la major part de les contractacions fetes pel Govern durant la pandèmia han recaigut en grans corporacions. “Ens ho hem de fer mirar, perquè aquí està passant alguna cosa”, ha declarat en roda de premsa virtual.

Gimeno ha afegit que es poden entendre contractacions en el pic d’emergència, però ha apuntat que ara ja han passat nou mesos i que no hi ha hagut transparència ni rendiment de comptes.

Ha criticat també la contractació d’empreses no especialistes en la matèria en què havien de desenvolupar una tasca i ha posat com a exemple el contracte de Ferrovial per al rastreig. Ha apuntat també que no s’han rendit comptes sobre subvencions per sectors.

El director ha afirmat que no es tracta de dir que tot s’ha fet malament, però sí que ha dit que “s’ha de millorar”. En aquest sentit, ha considerat que calia haver establert una “auditoria permanent” per comprovar que les contractacions fetes responien a una política determinada i si aquesta ha donat resultat o no.

En aquesta línia, també ha trobat a faltar l’explicació del perquè de subvencions a determinats sectors econòmics. “No sabem si les polítiques d’afavorir determinats sectors econòmics, o que han necessitat prestacions o subvencions, respon a una política i si ha funcionat o no ha funcionat”, ha manifestat.

Ha recordat que l’Oficina Antifrau va fer una guia sobre contractació pública i la recomanació que cada institució incorporés al seu portal una pestanya on informés de les gestions relacionades amb la covid-19. En aquest apartat, s’hauria d’explicar el perquè d’un contracte, quina urgència té i perquè s’ha escollit una empresa determinada. “Que ho expliquin”, ha dit.

(Visited 165 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari