ERC demana la dimissió de Costa per reunir-se amb l’ultradretà FNC

El vicepresident del Parlament es disculpa a JxCat i al·lega que la presència ha de considerar-se a títol personal

La presència del vicepresident de Parlament, Josep Costa, a una reunió de vuit partits independentistes, entre els quals es trobava l’ultradretà Front Nacional de Catalunya (FNC), amb l’objectiu d’explorar una possible aliança electoral, ha generat l’última topada entre ERC i JxCat.

L’assistència de Costa a la trobada ha provocat que els republicans hagin demanat la seva dimissió. Junts s’ha desmarcat de la cita. L’al·ludit ha demanat disculpes per si amb la seva presència a la reunió, que emmarca en l’esfera personal, ha pogut perjudicar a la seva formació o a la recentment elegida candidata a les eleccions catalanes, Laura Borràs.

La polèmica reunió va ser dijous i estava organitzada per la plataforma Donec Perficiam, una agrupació d’exmembres del secretariat de l’ANC, i tenia com a objectiu pressionar els partits independentistes perquè es presentessin junts a les pròximes eleccions catalanes.

La presència de Costa ha provocat que el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, hagi demanat la seva dimissió després d’afirmar a les xarxes socials que “blanquejar l’extrema dreta” és una “línia vermella”.

En tot cas, Costa descarta qualsevol possibilitat de dimissió i es justifica assegurant que no sabia de la presència de representants d’extrema dreta a la reunió, que va fer-se telemàticament. Insisteix que hi va assistir “a títol personal”.

La portaveu del partit, Elsa Artadi, ha assegurat que “Junts no ha assistit a aquesta reunió, cap membre de la direcció ni ningú autoritzat pel partit”, i “Junts no participa en reunions amb partits xenòfobs”, ha expressat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides