ERC demana la dimissió de Costa per reunir-se amb l’ultradretà FNC

El vicepresident del Parlament es disculpa a JxCat i al·lega que la presència ha de considerar-se a títol personal

Josep Costa

La presència del vicepresident de Parlament, Josep Costa, a una reunió de vuit partits independentistes, entre els quals es trobava l’ultradretà Front Nacional de Catalunya (FNC), amb l’objectiu d’explorar una possible aliança electoral, ha generat l’última topada entre ERC i JxCat.

L’assistència de Costa a la trobada ha provocat que els republicans hagin demanat la seva dimissió. Junts s’ha desmarcat de la cita. L’al·ludit ha demanat disculpes per si amb la seva presència a la reunió, que emmarca en l’esfera personal, ha pogut perjudicar a la seva formació o a la recentment elegida candidata a les eleccions catalanes, Laura Borràs.

La polèmica reunió va ser dijous i estava organitzada per la plataforma Donec Perficiam, una agrupació d’exmembres del secretariat de l’ANC, i tenia com a objectiu pressionar els partits independentistes perquè es presentessin junts a les pròximes eleccions catalanes.

La presència de Costa ha provocat que el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, hagi demanat la seva dimissió després d’afirmar a les xarxes socials que “blanquejar l’extrema dreta” és una “línia vermella”.

En tot cas, Costa descarta qualsevol possibilitat de dimissió i es justifica assegurant que no sabia de la presència de representants d’extrema dreta a la reunió, que va fer-se telemàticament. Insisteix que hi va assistir “a títol personal”.

La portaveu del partit, Elsa Artadi, ha assegurat que “Junts no ha assistit a aquesta reunió, cap membre de la direcció ni ningú autoritzat pel partit”, i “Junts no participa en reunions amb partits xenòfobs”, ha expressat.

(Visited 1.320 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari