El PP nega tenir un acord amb el PSOE per renovar el CGPJ

Enrique López admet voluntat d'entesa però insta Pedro Sánchez a apartar Podemos de la negociació

Enrique López
Enrique López

Enrique López, conseller de Justícia de la Comunitat de Madrid i considerat interlocutor del PP en la negociació amb el PSOE per la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), ha negat que hagin assolit ja un acord, com va dir el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo. López ha explicat que només hi ha una voluntat d’assolir-lo, però ha supeditat l’èxit de les negociacions al fet el govern de Pedro Sánchez deixi Podemos al marge.

Segons el conseller madrileny, els socialistes han de triar entre PP, d’una banda, i Pablo Iglesias, Gabriel Rufián (ERC) i Arnaldo Otegi (EH Bildu), d’una altra, i no per una qüestió partidista, sinó per “assegurar la independència de la justícia”. López, que ha afirmat en declaracions a Onda Cero que des de la vicepresidència s’amenaça la justícia i que una part del govern “està amenaçant la Constitució”, en referència al sector d’Unidas Podemos, ha afegit que ell i el ministre Campo tenen una visió similar sobre com ha de ser el CGPJ, però que desconeix quina és la del president Sánchez.

El govern d’Espanya, per la seva part, tem que la renovació del CGPJ no s’hagi pogut enllestir fins després del 14 de febrer, la data de les eleccions catalanes, publica El Confidencial, davant la resistència del PP a pactar i la manca de dates disponibles fins llavors, determinada pels terminis parlamentaris.

D’altra banda, segons revela El Periódico citant fonts de les negociacions, PSOE i PP coneixen els candidats de l’altra part. Els socialistes proposen els noms del magistrat José María Fernández Seijo i les fiscals Pilar Fernández i Inmaculada Montalbán, mentre que els populars promouen els jutges Alejandro Abascal i Gema Espinosa. El CGPJ, amb el mandat caducat des del desembre del 2018, farà dos anys aquest divendres que opera en funcions.

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari