La Creu Roja atén més dones i nens per violència de gènere durant la pandèmia

El seu servei telefònic respon durant el primer trimestre del 2020 a gairebé tants casos com durant tot el 2019

Servei d'atenció telefònic de la Creu Roja
Servei d'atenció telefònic de la Creu Roja

La Creu Roja ha atès durant el primer semestre d’enguany a Catalunya 3.509 dones i infants mitjançant el servei telefònic d’atenció i protecció per a víctimes de violència de gènere, gairebé tantes -un 91%- com les 3.831 que va atendre durant tot el 2019 el mateix servei, ha anunciat aquesta organització coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. De les 3.509 persones usuàries d’aquest servei del gener al juny del 2020, especifica la Creu Roja, 3.467 eren dones i 42, nens i nenes.

Catalunya és la tercera comunitat amb més usuàries del servei, que depèn del Ministeri de Sanitat, Serveis Social i Igualtat i que gestiona la Creu Roja, afegeix el mateix comunicat de l’organització, que posa èmfasi en l’agreujament de la situació de dones víctimes de violència durant els mesos de la pandèmia, en particular durant el confinament domiciliari.

En aquest sentit, tot i que indica que les denúncies han disminuït un 10,3% respecte al mateix període de l’any anterior, la Creu Roja destaca que en aquest context s’ha agreujat la violència i s’ha incrementat la intensitat de les agressions que pateixen les dones i els menors. Així mateix, l’organització constata que més dones grans s’han atrevit a denunciar per primer cop que pateixen situacions de violència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides