Junts per Catalunya ha negat el fet d’haver filtrat el pla del govern català que conté noves mesures anti-Covid menys restrictives, després que els representants d’ERC hagin abandonat la reunió extraordinària mantinguda aquest dimecres per sis membres del govern, queixant-se de l’aparició de determinats punts als mitjans de comunicació.

El conseller més assenyalat des de les files d’ERC és el titular d’Empresa, Ramon Tremosa, a qui acusen de voler desgastar electoralment el vicepresident, president interí i probable candidat d’ERC a les futures eleccions, Pere Aragonès. El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha dit que diversos consellers puigdemontistes fan lobby a favor de sectors econòmics. L’afirmació s’ha produït després que els gremis de la restauració, en declaracions a El Periódico, diguessin que Tremosa defensava la seva proposta per flexibilitzar les restriccions.

JxCat, però, assenyala el Departament de Salut, que encapçala la republicana Alba Vergés, com a origen de les filtracions dels esborranys, i es declara “perplexa” per la reacció del seu soci de govern. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha negat des del faristol del Parlament que ningú al govern faci lobby i que sàpiguen qui ha filtrat informacions. Ha indicat, això sí, que ambdós sectors de l’executiu català comparteixen la responsabilitat per les filtracions.