La lluita fratricida entre JxCat i ERC no és cap secret, i menys dins del Govern o entre els grups parlamentaris. Però quan la cosa és tan descarada que aprofiten qualsevol mínima oportunitat per llençar-se puntes de fletxa l’un a l’altre, acaba passant que de vegades rep qui no esperaves.

És el que li va passar en l’últim ple al diputat de JxCat Josep Riera, que va aprofitar una pregunta de la sessió de control per interpel·lar la consellera portaveu, Meritxell Budó. La seva intenció era criticar els consellers d’ERC per haver llançat missatges contraris al que JxCat creia que s’havia de dir a l’hora d’explicar les mesures anticovid abans o després d’aprovar-les. Però va voler que fos tan dissimulat que va acabar atacant “la política de comunicació del Govern”, és a dir, la mateixa portaveu Meritxell Budó.