Ada Colau carrega contra el Govern: “Només a l’aire lliure no és obertura”

L'alcaldessa reclama que s'aclareixi què passarà amb la cultura i la restauració i vol més ajudes directes
Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat amb duresa contra el pla de desescalada que la Generalitat vol posar en marxa a partir del pròxim 23 de novembre perquè considera que "no és viable ni realista". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha defensat que si el 23 només es permet activitat a les terrasses dels bars i als centres esportius a l'aire lliure "no és una reobertura real i, llavors, caldrà aprovar ajuts més contundents, no engrunes com fins ara".

"Sorprèn que ara es posi un horitzó pel dia 23 i no es concreti què es farà", ha lamentat. "Els teatres i els cinemes no poden fer res a l'aire lliure i la restauració tampoc pot viure només amb les terrasses", s'ha queixat. "Hi ha milers de famílies expectants", afegeix.

Colau ha demanat a les autoritats sanitàries que facin un esforç de concreció i que les bones dades dels últims dies es tradueixin en una data per reobrir la cultura, l'esport i la restauració, encara que sigui amb limitacions. "Es podria obrir amb un 40% o un 50% d'aforament i amb mesures higièniques, tot i que és Salut qui té les dades concretes i ha de fixar el topall", ha insistit.

Tot i que ha repetit diverses vegades que l'Ajuntament no vol polemitzar amb la Generalitat, Colau ha criticat la diversitat de missatges que surten del Govern i ha assegurat que les constants rectificacions entre departaments donen "sensació d'improvisació".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.