Ada Colau carrega contra el Govern: “Només a l’aire lliure no és obertura”

L'alcaldessa reclama que s'aclareixi què passarà amb la cultura i la restauració i vol més ajudes directes
Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat amb duresa contra el pla de desescalada que la Generalitat vol posar en marxa a partir del pròxim 23 de novembre perquè considera que "no és viable ni realista". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha defensat que si el 23 només es permet activitat a les terrasses dels bars i als centres esportius a l'aire lliure "no és una reobertura real i, llavors, caldrà aprovar ajuts més contundents, no engrunes com fins ara".

"Sorprèn que ara es posi un horitzó pel dia 23 i no es concreti què es farà", ha lamentat. "Els teatres i els cinemes no poden fer res a l'aire lliure i la restauració tampoc pot viure només amb les terrasses", s'ha queixat. "Hi ha milers de famílies expectants", afegeix.

Colau ha demanat a les autoritats sanitàries que facin un esforç de concreció i que les bones dades dels últims dies es tradueixin en una data per reobrir la cultura, l'esport i la restauració, encara que sigui amb limitacions. "Es podria obrir amb un 40% o un 50% d'aforament i amb mesures higièniques, tot i que és Salut qui té les dades concretes i ha de fixar el topall", ha insistit.

Tot i que ha repetit diverses vegades que l'Ajuntament no vol polemitzar amb la Generalitat, Colau ha criticat la diversitat de missatges que surten del Govern i ha assegurat que les constants rectificacions entre departaments donen "sensació d'improvisació".

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari