Els nous aturats de Barcelona des de l’agost no reben la prestació

El SEPE arrossega un coll d'ampolla causat pels ERTO que provoca tres mesos de retards en el reconeixement de l'atur
La ministra de Treball, Yolanda Díaz
La ministra de Treball, Yolanda Díaz

El Servei Estatal Públic d'Ocupació (SEPE) ha acumulat tres mesos de retard en el reconeixement de l'atur i des del passat 12 d'agost no ha pagat prestacions a nous desocupats de la província de Barcelona, ha informat l'Agència Catalana de Notícies (ACN), per l'efecte de la saturació causada pels expedients de regulació d'ocupació (ERTO) i els acomiadaments.

Els ERTO de la primera i la segona onada, en particular, han sobrecarregat els funcionaris de les oficines públiques d'ocupació. El problema va sorgir quan, després que els ERTO es tramitessin inicialment amb un endarreriment respecte de l'atur, el SEPE va decidir igualar el retard i reforçar el treball sobre els ERTO dedicant-hi més personal, publica El Periódico.

Segons la mateixa informació, aquest ens acumula errades pendents d'esmenar de la primera onada i el Ministeri de Treball assegura que ha adoptat mesures de reforç que agilitzaran la gestió aquest mes de novembre.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides