Investiguen la missa de la Sagrada Família que va aplegar 600 persones

La conselleria de Salut de la Generalitat els ha obert un expedient, que podria acabar amb sancions
Missa amb 600 persones a la Sagrada Família de Barcelona

La missa que s'ha celebrat aquest dissabte a la Sagrada Família, i on han assistit gairebé 600 persones, ha aixecat polseguera. Tot i que, tècnicament, la celebració complia amb totes les restriccions (es va omplir només un terç de l'aforament, hi havia distància de seguretat entre els assistents i duien mascareta), que tanta gent s'hagi ajuntat en un espai tancat tenint en compte el context de pandèmia, ha indignat molts sectors.

Per tot plegat, Salut obrirà una investigació als organitzadors de la missa, l'Arquebisbat de Barcelona. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha admès que el decret de l'estat d'alarma aprovat pel govern espanyol només permet reduir aforaments i no tancar espais religiosos, però demana que el dret de culte no passi per sobre del sentit comú.

Segons el departament de Salut, l'expedient obert podria acabar amb sancions. La conselleria insisteix que aquest tipus d'esdeveniments massius tenen un risc epidemiològic del tot injustificable i es planteja reforçar les mesures de protecció perquè no torni a passar.

En la mateixa línia, el regidor de Drets Ciutadans de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, també lamenta que el dret de culte justifiqués una activitat massiva en plena pandèmia, mentre la cultura continua tancada.

Des de l'Arquebisbat de Barcelona asseguren que es van complir totes les mesures de seguretat, i recorden que l'Església no vol cap enfrontament amb el sector de la cultura. Al contrari, desitgen que es puguin tornar a fer actes culturals aviat. També expliquen que tots els assistents a la missa eren de Barcelona i que, per tant, ningú es va saltar el confinament municipal de cap de setmana; només alguns bisbes que venien de fora però amb la justificació laboral.
 

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari