Madí volia controlar el conseller d’Interior

L'exdirigent de CDC insistia que Sàmper no havia de prendre decisions sense parlar-ne abans amb ell
David Madí
David Madí

Una de les converses captades per la Guàrdia Civil durant la investigació que ha donat lloc a l'operació Voloh/Volhov, revelada per El Periódico, posa de manifest que David Madí pretenia controlar el nou conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i també que l'aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, segons el mateix Madí, no comptava amb el suport dels seus dos immediats antecessors en el càrrec.

Madí, en concret, va dir a Brauli Duart, llavors secretari general d'Interior, que havia comunicat a Sàmper -que feia tres dies que era conseller- que no havia de fer cas a Torra ni prendre decisions fins que es reunís amb ell i amb Duart.

Madí va afirmar que estava al cas de "les instruccions" que tenia Sàmper, del qual deia que "no sap res", "ni tan sols com està el mapa general". Sobre Torra, indicava que disposava de "sis mesos per endavant", però que tenia en contra "el Carles (Puigdemont), l'Artur (Mas) i el Jordi (Sànchez), a mi i a sa puta mare, d'acord? I el dia que s'acabi això hi ha una avioneta disparada cap a Guantánamo". Considerava que Torra "ha cremat el seu cartutx", en referència a "la putada de les eleccions".

Explicant a Duart què li va dir al conseller Sàmper, Madí expressava: "Tu has d'entendre algunes coses d'un món que no tens ni punyetera idea". "Per tant li vaig demanar: tu no facis res, t'hagin dit el que t'hagin dit, fins que parlem", va afegir.

Madí, a més, no només va voler influir a través de Duart en les decisions del Procicat sobre la compra de tests serològics, com va publicar El Confidencial. També el va usar com a missatger per insistir al nou conseller que no prengués cap decisió fins que no en poguessin parlar a fons, i per traslladar-li la conveniència de no prescindir de la "xarxa històrica".

Aparentment, Madí es referia a la xarxa que formaria, almenys, amb el mateix Duart, des de quan tots dos van ser alts càrrecs del govern català durant els darrers anys de Jordi Pujol com a president. Segons ell, Sàmper la necessitaria perquè, si la perdés, duraria menys "que un caramel en un col·legi de tontos".

Duart, que li va comentar que plegaria aviat del departament d'Interior per no cremar-se, tot i que afirmava que podria seguir assessorant Sàmper, coincidia amb Madí que havien d'esperar fins que se celebressin les eleccions –"wait and see"-, i li deia que, tot i deixar la conselleria, no havien de llençar "cap tovallola".

Així mateix, li demanava que, a més d'una trobada a tres bandes amb Sàmper, es trobessin ells dos "pel que tu i jo estem treballant des de fa molt temps", sense més detalls, segons la mateixa informació. Madí, conclou El Periódico, es vantava de tenir "amenaçat" Sàmper.

(Visited 131 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari