Els bars i els restaurants manifesten la seva indignació contra el govern a la plaça de Sant Jaume

Protesta pel tancament decidit per la Generalitat i també contra Ada Colau
Protesta a la plaça de Sant Jaume
Protesta a la plaça de Sant Jaume

El sector de la restauració s'ha manifestat aquest divendres a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra el tancament de bars i restaurants com a mesura per frenar els contagis de la Covid-19, decidit pel govern de la Generalitat i ratificat aquest mateix divendres pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Centenars de persones han participat en les mobilitzacions amb el suport de les patronals Foment del Treball i Pimec, i de la patronal sectorial FECASARM, així com del Gremi de Restauració de Barcelona, entre altres organitzacions.

Els manifestants han fet sonar cassoles i han cridat el seu rebuig al tancament dels establiments, que agreujarà les pèrdues d'un sector que arrossega una facturació sota mínims per l'impacte d'anteriors restriccions en la lluita contra la Covid-19. A més de "No al tancament", hna cridat "No us votarem" al govern de la Generalitat i alguns manifestants han llançat ous contra les façanes del palau de la Generalitat i l'Ajuntament, ja que també assenyalen l'alcaldessa Ada Colau, contra qui s'ha cridat "Dimissió!".

El sector proclama que no és el problema, sinó el govern català, i que els seus establiments són segurs. Segons FECASARM, hi ha 35.000 negocis i 150.000 famílies afectades pel tancament decidit pel govern català. PIMEC assegura que una de cada quatre petites i mitjanes empreses del sector es planteja tancar definitivament el negoci per l'impacte esperat de les noves restriccions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides