Mediapro es queda més d’un terç dels diners que Cultura va donar a TV3

La CCMA compra per 2,15 milions d’euros deu capítols de la sèrie 'L’última nit del karaoke' a El Terrat Gestiones XXI, del grup audiovisual de Roures
Rètol de la seu de la productora audiovisual Mediapro
Rètol de la seu de la productora audiovisual Mediapro

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha encarregat a El Terrat Gestiones XXI, productora del grup audiovisual Mediapro, la realització de deu capítols de la sèrie L’última nit del karaoke. El contracte entre la CCMA i la productora porta data del 29 de juliol i està valorat en 2.159.815,05 euros. Aquest projecte és un dels 34 que la CCMA va considerar que es mereixien rebre diners de la partida de sis milions que el Departament de Cultura de la Generalitat va entregar a TV3 pel “foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”.

L’aleshores consellera Mariàngela Vilallonga i la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, van formalitzar l’acord mitjançant el qual la corporació rebia aquests sis milions en un acte celebrat alDepartament de Cultura, el 10 de juny. Vilallonga va qualificar l’acte de "dia històric" i va deixar clar que només es podrien finançar “obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació” i que no es podien dedicar aquests diners a produir noves temporades de sèries o programes ja existents.

La consellera va justificar l’ajut de sis milions a la CCMA en la voluntat de “fer més visible la llengua catalana i el patrimoni cultural als mitjans de comunicació”. Dos dels 34 projectes seleccionats per la CCMA es reparteixen més de la meitat d’aquesta partida. Els 2,15 milions de L’última nit del karaoke representen més de la tercera part del total i converteixen Mediapro en la principal beneficiària d’aquesta aportació econòmica de Cultura.

El segon projecte pel que fa a la quantitat que se li ha atorgat és el programa de televisió Nexes, que està previst que presentin Jordi Basté i Mònica Terribas a TV3. Li han concedit 1,35 milions d’euros. És a dir, entre ambos projectes es queden amb 3,5 milions. Els altres 32 projectes seleccionats s’han de repartir els 2,5 milions restants, a un promig de 80.000 euros cadascun.

La CCMA va seleccionar un altre projecte de Mediapro en aquesta convocatòria. Es tracta del programa infantil Top of Fail, però a la web de transparència de la CCMA no hi ha aparegut la quantitat que se li ha assignat. El tercer projecte més ben gratificat queda lluny dels ingressos aconseguits per L’última nit del karaoke i Nexes. És el programa divulgatiu cultural Onliners vs Oldliners, produït per Gestmusic Endemol, subvencionat amb 303.396,21 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides