Una castanyada sense les festes de Halloween i circuits als cementiris

Avancen mesures per trobar l'equilibri entre celebrar les tradicions i la protecció contra el coronavirus
Cementiris Tot sants

Quan falta menys d'un mes per a Tots Sants, Protecció Civil ha començat a advertir de les mesures que caldrà prendre per evitar contagis de cara a celebrar la castanyada, visitar els cementiris o fer festes de Halloween.

Com ha fet amb Sant Joan i altres festes tradicionals que s'han hagut d'adaptar per la situació de pandèmia, la principal mesura és evitar concentracions o aglomeracions de persones, adoptar les mesures d'higiene i distància, i la conscienciació dels ciutadans.

Per la castanyada, demanen prudència en les reunions familiars, limitades a 6 persones, i recomanen evitar el contacte amb qui no es conviu. Protecció Civil també fa una crida a extremar la higiene en reunions, per exemple, per fer panellets.

Sergi Delgado, subdirector de Protecció Civil, descarta de moment les festes de Halloween: "Hem de pensar que les activitats que comporten aglomeracions no es poden desenvolupar. Ja estem reflexionant quines es poden desenvolupar i quines no. Intentem fer el que sigui possible amb seguretat".

Per Tots Sants, els cementiris habilitaran circuits per impedir aglomeracions i encreuaments. I es posarà gel hidroalcohòlic als recintes per garantir que es puguin tocar sense risc elements no desinfectats prèviament. Delgado ha afegit que "marcant aquestes línies vermelles, es pot fer una bona part de l'activitat tradicional de Tots Sants".

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides