L’oposició a l’Ajuntament de Piera demana la dimissió de l’alcalde per irregularitats en contractes

La secretaria municipal, funcionària de l'Estat, ha advertit en diverses ocasions el batlle per manca de procediment legal
Ajuntament de Piera

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Piera (PSC, Ara és demà-En Comú, PP i Ciutadans), amb l'excepció de la CUP, han demanat la dimissió de l'alcalde, Jordi Madrid, d'ERC, arran de la denúncia que la secretària municipal ha presentat al Jutjat d'Instrucció número 4 d'Igualada per un presumpte cas de contractació irregular, per l'ascensió a caporal d'un sergent de la policia local.

L'alcalde va ascendir el caporal per la via d'urgència i interinatge, tot i que Recursos Humans i Secretària Municipal ja van advertir el batlle, amb un informe desfavorable, de la manca de legalitat en què incorria al nomenar el caporal. Madrid va justificar la seva decisió al·legant que "la llei de policia els obligava a tenir un cap". Segons l'alcalde el nomenament és legal i contemplat als reglaments, però ni Recursos Humans ni Secretària de l'Ajuntament de Piera van voler signar el decret. La persona a la qual l'alcalde ha ascendit li quedava només una setmana per a jubilar-se.

Jordi Madrid ja havia estat qüestionat per la suposada compra de targetes moneder al supermercat Esclat, per valor de 14999 euros, un fet que també ha estat denunciat per la mateixa secretària municipal, a l'Oficina Antifrau, en considerar que el contracte s'ha fet sense la licitació adequada.

També, el passat mes de febrer, la Subdelegació de Govern va enviar un requeriment a l'alcalde de Piera per un excés de reconeixement extrajudicial de crèdit, per les diferents modificacions del pressupost municipal, havent-ne excedit el nombre permès de modificacions.

L'oposició demana, ara, la dimissió de l'alcalde d'ERC en considerar molt greus els fets que se l'imputen.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides