Catalunya intenta evitar una segona onada del coronavirus “estil Madrid”

La velocitat de contagi torna a situar-se per sobre de l'1, també puja el risc de rebrot gairebé 14 punts
Josep Maria Argimon

El risc de contagi per Covid-19 ha superat aquest dilluns la barrera de l'1 i se situa en l'1,06, mentre que diumenge era del 0,99. El risc de rebrot puja, per la seva banda, gairebé 14 punts més. Si aquest diumenge era de 182,72, les dades que ha facilitat aquest dilluns el Departament de Salut el situen en 197,56.

Pel que fa als nous positius, la xifra se situa en 1.413 casos nous –aquest diumenge en van ser 2.426– i la xifra total ja és de 172.887. Pel que fa al nombre de morts, les dades assenyalen 14 víctimes mortals més –mentre que ahir n'hi va haver 16– i el total ja s'enfila fins als 13.415.

El total de pacients ingressats per coronavirus és de 823 (39 més respecte a les dades d'ahir), 164 dels quals són a l'UCI.

"Treballem per no arribar a una segona onada estil Madrid. I això és molt complicat. Si arriba, podem aguantar però no hi hem d'arribar per poder donar resposta al que no és Covid", ha explicat aquest dilluns el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una entrevista a Catalunya Ràdio. "Serà complicat començar a abaixar la corba a xifres que siguin com les que teníem a començaments de juny".

En relació amb les festes, ha puntualitzat que la castanyada, enguany, haurà de ser amb "menys xerinola". Sobre Nadal, no s'ha volgut precipitar encara: "El farem, ja veurem com".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides