Aragonès ja és president suplent però no s’asseu a la cadira de Torra

Al final no ha calgut esperar que el BOE publiqués el cessament de l'anterior president català
Aragonès i Budo

Pere Aragonès ja és el president suplent de la Generalitat de Catalunya després que el Consell Executiu del govern català hagi signat aquest matí el decret que fa efectiu el nomenament. La reunió ha començat a les nou del matí, després que es convoqués amb caràcter d'urgència a dos quarts d'onze de la nit d'aquest dimarts un cop quedés clar que no calia esperar al fet que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOR) comuniqués oficialment el cessament de Quim Torra, inhabilitat pel cas de les pancartes.

Es dona la circumstància que, tal com van pactar els socis de govern a Catalunya (JxCat i ERC), en la reunió de l'executiu català d'aquest matí s'ha deixat buida la cadira que ocupava el Quim Torra en les reunions del govern de la Generalitat. Segons argumenten les dues formacions, la cadira que ocupava Torra queda buida per denunciar la "repressió de l'Estat".

Com a president suplent, Aragonès no podrà convocar eleccions, nomenar o cessar consellers, aprovar lleis, ni sotmetre's a una qüestió de confiança. JxCat i ERC han pactat que el què s'hagi de decidir, fins que hi hagi noves eleccions al Parlament, es farà de manera consensuada entre les dues formacions. De fet, s'ha constituït un grup de treball amb tres persones de cadascun dels partits que tindran com a responsables a Aragonès per la part d'ERC i a la consellera de Presidència, Meritxell Budó, per part de JxcCat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides