Revés del TSJC al pla urbanístic de BCN World

Els riscos de la indústria química veïna i la manca de mesures de seguretat convincents, motius de l'anul·lació parcial
Bcn World
Bcn World

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat parcialment nul el pla director urbanístic de reordenació de l'àmbit del centre recreatiu turístic de Vila-Seca i Salou, on s'ha d'aixecar BCN World, ja que considera "inadequada" la seva ubicació, a tocar de la indústria química.

El TSJC assenyala que bona part del complex es troba en una zona de risc d'accidents greus procedents de la indústria química, de manera que els espais lliures en el sector afectat "no gaudien de la funcionalitat adequada", la qual cosa provocava, segons la mateixa resolució, que l'ús d'aquests espais se sotmetés a limitacions i restriccions del seu destí "propi o natural", l'oci.

Així mateix, el TSJC argumenta que el projecte ha mirat de salvar la instal·lació de l'espai d'oci en una zona de risc amb mesures de seguretat que considera de "dubtosa factibilitat".

Per la seva part, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha destacat en una nota emesa aquest dimarts que la sentència no afecta la vigència del pla director urbanístic i que només estima parcialment el recurs que afecta la funcionalitat del sector 1, que suma més d'un milió de metres quadrats. El mateix departament de la Generalitat, que encapçala el conseller Damià Calvet, també ha anunciat que els seus serveis jurídics presentaran un recurs de cassació contra la decisió.

El govern català, per boca de l'aleshores president, Quim Torra, va assegurar que la Generalitat no gastaria diners públics en BCN World, després que la Generalitat avancés 96 milions d'euros a través de l'Incasòl per facilitar a Hard Rock la compra dels terrenys de complex BCN World.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides