Entra en vigor la prohibició de fer trobades de més de sis persones

El DOGC publica la resolució, que exclou les activitats religioses, docents, extraescolars i culturals
Gent passejant amb mascareta

Des d'aquest dissabte al matí, estan prohibides les trobades de més de sis persones a Catalunya. El Diari Oficial de la Generalitat ja ha publicat la mesura, amb l'argument que la majoria de contagis per coronavirus són en l'àmbit social i familiar.

Aquesta limitació, que estarà en vigor durant almenys 15 dies, afecta tant les trobades públiques com privades, però no afecta ni els transports, ni la cultura, ni les activitats religioses ni l'àmbit escolar. Tampoc no limita els grups de convivència.

Tot plegat en un dia en què el risc de rebrot es manté al voltant de 200. Això sí, baixa dos punts. La velocitat de reproducció es manté pràcticament igual. En les últimes hores, s'han detectat més d'un miler de nous contagis, confirmats per PCR.

D'altra banda, hi ha una persona més ingressada als hospitals, però tres menys a les UCIs. Ara mateix hi ha 137 malalts a tot Catalunya en aquesta situació. També s'ha registrat una nova mort, de manera que la xifra de víctimes per la pandèmia és de 13.284 persones. També pugen a 789 els grups escolars confinats per un positiu, 95 més, segons les dades actualitzades del Departament d'Educació.

Salut farà un cribratge durant tot el cap de setmana als 600 treballadors de l'escorxador de Roquetes, al Baix Ebre, després que s'hi hagin confirmat 112 positius de coronavirus. És el segon brot que es detecta a la mateixa empresa en els últims dos mesos. El risc de rebrot a les Terres de l'Ebre, fa poques setmanes dels més baixos del país, s'ha multiplicat per cinc en 20 dies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.