Els treballadors de Saint-Gobain desconvoquen la vaga

Han arribat a un acord amb l'empresa pendent de l'acord final de l'ERO
Manifestació dels treballadors de Saint-Gobain
Manifestació dels treballadors de Saint-Gobain

Els treballadors de l'empresa Saint-Gobain ubicada a l'Arbós han decidit aquesta matinada desconvocar la vaga que portaven a terme per forçar la direcció a arribar a un acord sobre el tancament del forn de la divisió Glass que comportaria l'acomiadament de 122 persones.

En un comunicat del comitè de treballadors s'informa que "en el marc de la reunió de mediació del Departament de Treball essent les 03:00, s'ha arribat a un acord amb l'empresa" que contempla la garantia de treballar amb la recol·locació del 100% de la plantilla del grup Sant-Gobain prioritzant en el centre de Sekurit Arboç o a Catalunya.

L'acord també contempla que en cas que algun treballador no vulgui acollir-se a la recol·locació, sempre que no sigui a Sekurit Arboç, s'acorden un seguit d'indemnitzacions que van des dels 15.000 euros per una antiguitat inferior a un any, 30.000 euros per una antiguitat inferior als quatre anys, i 30.000 euros més 60 dies per any treballat sense límit de mensualitats a partir dels quatres anys d'antiguitat.

El comitè dels treballadors també informa que l'acord assolit aquesta matinada amb l'empresa contempla un pla social i baixes incentivades pels majors de 60 anys, així com la garantia de viabilitat de deu anys per a la Divisió de Sekurit. I que en cas de cessament de l'activitat de Sekurit abans de deu anys, s'aplicarà les mateixes condicions del present acord.

L'acceptació d'aquestes condicions per part del comitè dels treballadors, pendents de l'acord final de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), ha provocat el desbloqueig immediat del centre logístic de Bellvei, afectat per la vaga dels treballadors, així com la finalització d'aquesta vaga a partir de les sis del matí d'aquest dimarts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides