CCOO denuncia que el Grup Newrest planteja acomiadaments massius

A Catalunya hi treballen en aquesta empresa del sector del càtering aeri més de 200 persones ubicades al Prat
Aeroport del Prat

En un comunicat del sindicat CCOO, s'informa que la multinacional del càtering aeri, Grup Newrest, ha notificat la intenció d'executar acomiadaments massius encoberts en un procediment mixte (ERO+ERTO) que segons dades facilitades per l'empresa pretén reduir més d'un 42% del personal de les empreses del Grup, 481 persones treballadores d'una plantilla total de 1.124 a tot Espanya.

La nota del sindicat diu que a Catalunya, Newrest disposa de dos centres de treball amb més de 200 persones majoritàriament ubicades al Prat de Llobregat més dues persones treballadores a Girona, i que l'empresa pretén acomiadar més del 25 % d'elles.

Segons CCOO, el personal del Grup Newrest pateix des del mes de març un ERTO de força major sense cap mesura d'acompanyament econòmica ni social. Amb una situació econòmica molt difícil, derivada de la manca d'activitat aèria, la direcció planteja ara, a més, extincions massives i definitives.

Des de CCOO consideren les propostes de l'empresa com desproporcionades i oportunistes, ja que a Catalunya ja plantejaven l'ERO des del novembre del 2019 sense la pandèmia com a excusa. La crisi de la COVID és conjuntural i s'han establert mesures flexibles, de les quals CCOO es considera promotora i garant, per a evitar la destrucció de llocs de treball i mantenir el teixit productiu, mesures amb les quals Newrest pot seguir afrontant la situació, sense mesures més traumàtiques.

Per a CCOO l'objectiu de l'empresa sembla ser el de desprendre's de gran part d'una plantilla qualificada i amb experiència d'anys de treball, amb condicions de treball dignes, per anar substituint-la per una plantilla de menor salari i condicions de treball, i així augmentar els beneficis a costa únicament d'abaratir els costos laborals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides