Budó respon a ERC i la CUP que la decisió sobre la postinhabilitació és de Torra

La consellera de la Presidència evitar pronunciar-se sobre consensos, diu que el president "li pertoca decidir l'estratègia" i que "no va cometre cap delicte"
Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha evitat respondre directament a les propostes d'ERC -consens- i la CUP -presidència simbòlica- per reaccionar a una eventual inhabilitació del president Quim Torra.

Ha indicat, això sí, que esperaran a la publicació de la sentència del Tribunal Suprem i que "li pertoca decidir l'estratègia" a Torra, ja que la resolució l'afecta "personalment i institucionalment". Així mateix, ha manifestat que "continuem pensant" que "no va cometre cap delicte", malgrat que el mateix president va dir durant el judici que havia desobeït.

Sobre la taula de diàleg amb el govern d'Espanya, Budó ha dit que Torra i el president Pedro Sánchez van acordar que els respectius equips elaboressin l'ordre del dia i trobessin una data per a la trobada, de la continuïtat de la qual la portaveu del govern català ha reconegut que "no té cap sentit" si no s'hi parla d'autodeterminació i amnistia.

Pel que fa a l'operació econòmica de la Generalitat, a través de l'Incasòl, per facilitar la posada en marxa de BCN World, promogut per Hard Rock, Budó ha explicat que aquest projecte no rebrà "ni un sol euro públic" i que "l'impacte sobre les finances públiques és nul", ja que, segons ha assegurat, "hem estat escrupolosos amb les condicions" i s'han limitat a "comprar i vendre cobrant a terminis" els terrenys, el que ha descrit com "una pràctica habitual" de l'Incasòl. Quant a la possible fusió de CaixaBank i Bankia, ha admès que el govern en va tenir coneixement gràcies a la premsa.

Budó, d'altra banda, ha anunciat que cap membre del govern assistirà a les concentracions convocades per l'ANC per motiu de la Diada. Per bé que ha expressat confiança en el fet que les entitats prendran totes les mesures de prevenció, ha demanat als assistents que siguin curosos i limitin la socialització. "Ens preocupa el pre i el post", ha resumit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.