Torra prohibeix les reunions de més de deu persones per contenir el virus

Avisa que les tres pròximes setmanes són "vitals" per salvar la tardor i l'hivern en la lluita contra l'epidèmia
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut al Palau de la Generalitat per anunciar més restriccions per aturar l'expansió del coronavirus. Ho ha fet acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés, i del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Torra demana compromís a la ciutadania les pròximes tres setmanes i fa una crida a atendre la petició d'abaixar l'activitat, reduir la interacció social i complir les mesures de prevenció per aplanar la corba de contagis.

"En les pròximes tres setmanes ens hi juguem tot el que passarà a l'hivern. Faig una crida a tot el país a atendre aquesta petició de baixar l'activitat, reduir la interacció social i complir les mesures. Hem d'aplanar la corba en tres setmanes", ha afirmat el president.

El Govern incideix en la importància de reduir les interaccions socials i per això prohibeix les reunions de més de deu persones arreu del país i manté les restriccions que ja estaven vigents.

Un altre dels punts clau per contenir els rebrots és el compliment de la quarantena. A partir d'ara a les persones que donin positiu a les proves PCR se'ls demanarà una declaració de responsabilitat d'aïllament que hauran de signar. El Govern també recorda que els contactes estrets de positius de coronavirus també s'han d'aïllar, encara que la PCR doni negatiu.

El Govern també anuncia noves mesures per afrontar l'inici del curs escolar. A primària hi haurà d'haver menys de 20 alumnes per aula, la mascareta serà obligatòria en tot moment a secundària i, del 15 de setembre al 15 de novembre, es faran mig milió de proves PCR als centres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.