La Conca d’Òdena guanya la batalla dels treballadors confinats

Després de mesos de lluites i amb amenaces de denúncia sobre la taula, es protegiran també aquells treballadors que no van poder entrar a la zona aïllada
Confinament d'Igualada i la Conca d'Òdena

La solució per als treballadors de la Conca d'Òdena que no van poder accedir als seus llocs de treball durant el confinament pel coronavirus ha arribat. Han estat quasi cinc mesos de lluites i reclams sense èxit. El silenci de les administracions, catalana i espanyola, va fer que recentment, la patronal anoienca amenacés de dur el tema als tribunals, una advertència secundada pels sindicats i els quatre alcaldes de la zona afectada (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena). Finament, però, el tema sembla resolt amb una modificació de l'article cinquè del Reial Decret publicat el passat 4 d'agost.

Fins ara, quedava resolta la situació dels treballadors que treballaven fora de la Conca d'Òdena i que, donat el confinament, no van poder sortir per anar a treballar. Però l'article no resolia el problema dels de fora que no van poder accedir a la zona confinada. En la nova redacció s'amplia la protecció a la resta de treballadors dels municipis de fora de la Conca, que així també podran cobrar les baixes corresponents.

Ho va anunciar el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en una visita a Òdena. Aragonès reconeixia que es tracta d'una mesura "llargament reivindicada", i que "potser arriba massa tard". "És una mesura adequada que ha de solucionar un dels problemes que havia provocat el confinament", ha afegit.

Els diputats d'ERC van abstenir-se el passat mes de juny en la votació de la sisena pròrroga de l'estat d'alarma, després d'arribar a un acord amb el govern espanyol. En aquest acord es posava solució als treballadors de fora de la Conca d'Òdena que van quedar afectats pel tancament perimetral. El BOE però, encara no havia publicat aquesta mesura, i Aragonès ha anunciat que ho ha fet aquesta setmana. "Després de moltes setmanes, el govern de l'Estat finalment ha cedit a les exigències i ha respost als compromisos que havia agafat amb nosaltres", ha assegurat Aragonès.

D'altra banda, el vicepresident del Govern ha dit que hi ha altres problemàtiques relacionades amb la covid-19 i el confinament que "encara persisteixen" com són "l'allargament dels ERTO". En aquest sentit, Aragonès ha dit que "hi ha molta gent pendent de cobrar" i, per tant, "exigim al govern espanyol que resolgui tota la gestió dels ERTO, i que s'allarguin més enllà del 30 de setembre perquè encara estem convivint amb el virus i caldran mesures extraordinàries d'acompanyament".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides